Διασκέδαση και Νυχτερινή Ζωή

Φωτο: Bραδυ στη Leicester Square, μια απο τις πιο ομορφες και γεματες ζωη πλατειες του Λονδινου.

  Μυθοι και πραγματικοτητα για τη νυχτερινη ζωη στην Αγγλια:

Δυστυχως στην Ελλαδα πολλοι απο εμας μεγαλωνουν με την ιδεα οτι στην Αγγλια η διασκεδαση ειναι μειωμενη και οτι προκειται για μια χωρα στην οποια απο τις 6.00 και μετα η ημερα τελειωνει και τα παντα κλεινουν.

Απο τα παιδικα μου χρονια, θυμαμαι χαρακτηριστικα τα καλοκαιρια μου σε γνωστο τουριστικο θερετρο Ελληνικου νησιου το οποιο συνηθιζουν να προτιμουν απο τοτε κυριως Αγγλοι για τις διακοπες τους. Θυμαμαι να ακουω απο τους ντοπιους επιχειρηματιες φρασεις οπως

"Στην Αγγλια τα παντα κλεινουν στις 6.00 το απογευμα",

"Οι Αγγλοι πινουν και κανουν τοσες τρελλες εδω, επειδη στη χωρα τους δεν επιτρεπεται",

"Στην Αγγλια δεν επιτρεπεται να αγορασεις αλκοολ μετα τις 5 το απογευμα" και

"Στην Αγγλια δεν υπαρχουν μπαρ μετα τις 12.00 το βραδυ".

Η αληθεια ειναι, πως μεχρι τη στιγμη που ενα ατομο θα ερθει στην Αγγλια, δε μπορει να διαπιστωσει οτι ολες αυτες οι φημες ειναι περα για περα αυθαιρετες και ανυποστατες.

Παρα το γεγονος οτι σε αυτη την ενοτητα η εμπειρια μου ειναι βασισμενη στο Λονδινο, φιλες και συναδελφοι σε πολεις οπως το Manchester, το Leeds, το Nottingham και το Liverpool εχουν να πουν ακριβως τα ιδια σχετικα με τις πολλες εναλλακτικες μορφες διασκεδασης. Ευελπιστω συντομα να μπορεσω να δημοσιευσω και εντυπωσεις αυτων των συναδελφων ωστε να υπαρχει μια πιο σφαιρικη εικονα για τα ατομα που μεταναστευουν εκτος Λονδινου.

Θελοντας λοιπον να σας δωσω μια οσο το δυνατον πιο ρεαλιστικη εικονα της διασκεδασης στην Αγγλια, θα ξεκινησω απο τους βασικους μυθους τους οποιους εμεις οι Ελληνες ακουμε διαρκως στην Ελλαδα, προσπαθωντας να σας δωσω την ακριβη και αληθινη εικονα.


Φωτο: Το Camden Town, μια ομορφη περιοχη στο Βορειο Λονδινο κοντα στο ποταμι, γνωστη για το μεγαλο Street Market της, τις διεθνεις καντινες φαγητου τις και τα Clubs της. Στην περιοχη ανοιξε απο το 2012 καντινα με σουβλακια!

Μυθος Νο1: "Στην Αγγλια τα παντα κλεινουν στις 6.00 το απογευμα"

Η αληθεια ειναι οτι:

Ο καθε λαος εχει ενα διαφορετικο τροπο αντιληψης του ωραριου και διαφορετικο στυλ στις ωρες που ξεκουραζεται ή δουλευει. Επομενως το να κρινουμε τα ωραρια ενος αλλου λαου βασισμενοι αποκλειστικα και μονο στον τροπο με τον οποιο εχουμε μεγαλωσει εμεις, ειναι περα για περα αυθαιρετο και μη ρεαλιστικο.

Οι Αγγλοι δεν εχουν μεσημεριανη ωρα κοινης ησυχιας οπως τη γνωριζουμε στην Ελλαδα.

Αργησα πολυ να διαπιστωσω οτι ο μεσημεριανος υπνος και οι μεσημεριανες ωρες κοινης ησυχιας ειναι μια παραδοση που εφαρμοζεται περισσοτερο σε καποιες Μεσογειακες χωρες (οπως η Ισπανια, η Ιταλια, η Τουρκια, και καποιες Αραβικες χωρες της Μεσογειου). Ως εκ των πραγματων, ενας λαος ο οποιος δεν εχει διαλειμμα ενδιαμεσα στη βαρδια του, ειναι απολυτα λογικο να σχολαει στις 6.00 το απογευμα και επομενως να κοιμαται νωριτερα απο την ωρα την οποια κοιμαται ενας Ελληνας.
Ωστοσο αυτο δε σημαινει οτι στην Αγγλια τα παντα κλεινουν στις 6.00.

Φωτο:  Η Oxford Street, ενας απο τους πιο γνωστους δρομους του Λονδινου.
Οσον αφορα τα καταστηματα, οι περισσοτερες μεγαλες αλυσιδες η κεντρικα μαγαζια σε περιοχες με μεγαλο τουρισμο οπως η Oxford Street (βλ.αριστερα) ή η Leicester Square κλεινουν κατα τις 8.00 καθε απογευμα τις καθημερινες. Τα μεγαλα σουπερ μαρκετ μενουν ανοιχτα περιπου μεχρι τις 9.00 το βραδυ, ενω καποια μικροτερα μινι μαρκετ μενουν ανοιχτα μεχρι τις 11.00 η ακομη και 24 ωρες αναλογα με την περιοχη!


Στην Αγγλια υπαρχουν μερικες λιγες καφετεριες του στυλ που γνωριζουμε στην Ελλαδα και συνηθως προτιμωνται απο ατομα που θελουν να φανε ενα γρηγορο σαντουιτς η να πιουν ενα γρηγορο καφε στο διαλειμμα τους.

Φωτο:  Εσωτερικη οπτικη μιας Pub "Wetherspoons", γνωστη αλυσιδα της Αγγλιας.
  Ο περισσοτερος κοσμος καταφευγει στις Pubs για να δει φιλους, να πιει καφε και να συχνασει.
Στις περισοτερες Pubs μπορει καποιος να βρει απο τον πιο απλο καφε/τσαϊ μεχρι φαγητο και ποτο.
Τις καθημερινες οι περισσοτερες Pubs μενουν ανοιχτες περιπου μεχρι τις 11.00-12.00 εκτος απο μερικες κεντρικοτερες που μπορει να κλεισουν και πιο αργα.

Παρα το γεγονος οτι αυτο ισως να ακουγεται παραξενο για ενα ατομο που δεν εχει φυγει ποτε απο την Ελλαδα, ωστοσο ολοι οι Ελληνες της Αγγλιας παραδεχονται οτι ακομη και αν οι Pubs εκλειναν αργοτερα, λογω του ωραριου και της εξαντλητικης δουλειας δε θα μπορουσε κανεις να ξενυχτησει τις καθημερινες.Παρολα αυτα, οι Pubs τα Σαββατοκυριακα κλεινουν τα ξημερωματα (καποιες τις 3.00,4.00 ακομη και 6.00 το πρωι.).


Μια αλλη σημαντικη διαφορα που θα επρεπε καποιος να υπολογισει, ειναι το γεγονος οτι οι  Αγγλοι σαν λαος ξεκινουν τη νυχτερινη τους διασκεδαση πολυ νωριτερα απο οτι οι Ελληνες.

Δεν ειναι λοιπον καθολου ασυνηθιστο να δει καποιος ατομα να πινουν απο τις 6.00 το απογευμα μια Παρασκευη βραδυ καθοτι αυτο ειναι το στυλ ζωης και η κουλτουρα τους και ο τροπος με τον οποιο αντιλαμβανονται τη νυχτερινη ζωη.




Μυθος Νο2: "Οι Αγγλοι πινουν και κανουν τοσες τρελλες εδω, επειδη στη χωρα τους δεν επιτρεπεται"

Η αληθεια ειναι οτι:

Ο λογος για τον οποιο οι Αγγλοι σα λαος πινουν πολυ περισσοτερο απο εμας, δεν ειναι επειδη δεν τους επιτρεπεται στη χωρα τους, αλλα επειδη γενικοτερα οι Βορειοι λαοι πινουν πολυ περισσοτερο απο τους Νοτιους. 

Αργησα πολυ να συνειδητοποιησω οτι για τους Αγγλους το ποτο ειναι το κριτηριο με το οποιο ξεχωριζουν μια ομορφη βραδια. Ενας Αγγλος για να περιγραψει ενα βραδυ το οποιο περασε καλα, θα πει "εγινα λιωμα απο το ποτο".

Ωστοσο, ενα Σαββατοκυριακο σε κεντρικους δρομους στην Αγγλια, καποιος θα δει ο,τι ακριβως συναντα και στο Λαγανα της Ζακυνθου η στα Μαλια της Κρητης ενα συνηθισμενο βραδυ. 

Ανθρωπους μεταμφιεσμενους, ατομα ζαλισμενα απο το ποτο, flyers και προωθηση μαγαζιων, coctail bars στα οποια γινεται το αδιαχωρητο, και ενα σωρο αλλα ευτραπελα, παραγωγα της αυξημενης καταναλωσης αλκοολ.

Φωτο: Bραδυ στην Chinatown, κεντρικη περιοχη του Λονδινου γνωστη για τα Ασιατικα της εστιατορια και καταστηματα.


Παρολα αυτα, η ειδοποιος διαφορα αναμεσα σε ενα βραδυ σε θερετρο της Ελλαδας και σε ενα στεκι της Αγγλιας ειναι οτι η αστυνομευση στην Αγγλια ειναι πολυ πιο αυστηρη και υπαρχουν παντου καμερες στους περισσοτερους ανοιχτους δημοσιους χωρους. 
Επομενως  σε κεντρικο δρομο της Αγγλιας καποιος μπορει μεν να μεθυσει, να μεταμφιεστει και να φωναξει, αλλα δε μπορει να γδυθει δημοσιως η να προβει σε πραξεις προσβολης καθοτι θα συλληφθει αμεσως.

Επιπλεον ειναι πολυ συνηθισμενο στις περισοτερες Pubs και στα clubs να ζηταται ταυτοτητα/διαβατηριο ωστε να βεβαιωθουν οι ιδιοκτητες οτι τα ατομα που μπαινουν δεν ειναι ανηλικα και για να εξασφαλιστει η ασφαλεια των θαμωνων λογω συμμοριων.

Επομενως κατα την εξοδο σας το βραδυ να ειστε προετοιμασμενοι να δειξετε ταυτοτητα αλλα επισης μην εκπλαγειτε αν κατα την εισοδο σας σε καποιο club ζητησουν να ψαξουν εσας και την τσαντα σας και χρησιμοποιησουν ανιχνευτη μεταλλων.

Μπορει αυτο να ακουγεται αρχικα υπερβολικο, ωστοσο εγγυαται την ασφαλεια σας και το οτι το μαγαζι στο οποιο θα διασκεδασετε δε θα καταληφθει απο αρχηγους συμμοριων, κατοχους οπλων και εμπορους ναρκωτικων.

Φωτο: Εσωτερικη οπτικη ενος Club στο Soho, Κεντρικο Λονδινο.
                         


Μυθος Νο3: "Στην Αγγλια δεν επιτρεπεται να αγορασεις αλκοολ μετα τις 5 το απογευμα" 

Η αληθεια ειναι οτι:

Στην Αγγλια δεν υπαρχει καμια απαγορευση του αλκοολ μετα το απογευμα. 

Ωστοσο για να αποφευχθει η πωληση αλκοολ σε ανηλικους, πλεον απο το νομο επιβαλλεται σε σουπερ μαρκετ και αλλα καταστηματα/ μπαρ στα οποια πωλειται αλκοολ να ζηταται ταυτοτητα/διαβατηριο οταν το ατομο το οποιο αγοραζει ή παραγγελνει αλκοολ δειχνει να ειναι κατω των 25 ετων.

Αρκει απλως καποιος να φροντισει να εχει μαζι του ταυτοτητα οταν παει να αγορασει αλκοολ, και δε θα εχει κανενα απολυτως προβλημα.


Μυθος Νο4: "Στην Αγγλια δεν υπαρχουν μπαρ μετα τις 12.00 το βραδυ".


Η αληθεια ειναι οτι:

Οσοι διαβασατε την ενοτητα μεχρι εδω, ειμαι σιγουρη οτι θα ειδατε αρκετες φωτογραφιες που πιστοποιουν απο μονες τους οτι στην Αγγλια υπαρχουν υπεροχα μερη για διασκεδαση.

Η Αγγλια ειναι γεματη παρκα, clubs oλων των ειδων, φαγητα και στεκια για ολα τα γουστα, θεατρα, οπερα, κινηματογραφους, και ενα σωρο αλλες ασχολιες. 
Παρακατω σε αυτη την ενοτητα θα σας περιγραψω οσες περισσοτερες μπορω.

Φωτο: Camden Market, Bορειο Λονδινο




  • Παρκα:


Η Αγγλια, παρα το γεγονος οτι ο καιρος δε την υποστηριζει, εχει πανεμορφα πεντακαθαρα παρκα.
Απο τις πρωτες μου ημερες εδω ειχα μεινει αφωνη με τα απεραντα στρεματα απο καταπρασινο γρασιδι, το οποιο φροντιζεται σε καθημερινη βαση και στο οποιο απαγορευεται να αφησει ο οποιοσδηποτε σκουπιδια η ακαθαρσιες ζωων.

Φωτο: St Jame´s Park, Νοτιοδυτικό Λονδινο


Στα περισσοτερα παρκα υπαρχουν ειδικα δρομακια για ποδηλασια/πατιναζ/ τρεξιμο, και οι Αγγλοι σα λαος συναντωνται πολλες φορες να κανουν τρεξιμο το πρωι η το απογευμα ακομη και τις πιο κρυες ημερες. Επιπλεον σε πολλα παρκα υπαρχει φιλές για βολεϊ/ ποδοσφαιρο/ μπασκετ και τις ηλιολουστες μερες ο κοσμος κατακλυζει τα παρκα για πικ-νικ.


Φωτο:Crystal Palace Park, Nοτιoανατολικό Λονδινο

Τα παρκα ειναι μια δωρεαν επιλογη διασκεδασης. Σε ενα παρκο μπορειτε να τρεξετε, να παιξετε τεννις/ μπασκετ ή ο,τι αλλο θελετε, να κανετε ποδηλατο η απλως να χαλαρωσετε με φιλους.

Επιπλεον εχει ηδη ξεκινησει η εγκατασταση μηχανηματων αεροβιας ασκησης (π.χ. στατικο ποδηλατο, ελλειπτικα μηχανηματα) τα οποια μπορει καποιος να χρησιμοποιησει εντελως δωρεαν!!!

Φωτο:  Ομορφη αναμνηση. Μια βολτα μου στο St Jame's Park, Aπριλης 2010!


  • Clubs:

Latin:
Προσωπικα δηλωνω λατρης της Latin μουσικης και τα latin parties αποτελουσαν παντα το βασικο αγαπημενο μου χομπυ. Επομενως αυτο που μπορω σιγουρα να δηλωσω ειναι οτι για εναν φανατικο salsero το Λονδινο θα γινει ο Παραδεισος του (και φυσικα οποιος απο εσας χορευει μην ξεχασει να με ειδοποιησει να παμε για salsa και να τον δικτυωσω)!


Φωτο: Εξωτερικη οπτικη του Bar Salsa, Κεντρικο Λονδινο

Τι να πρωτοαναφερω οσον αφορα τις διαθεσιμες επιλογες ενος Salsero?

Το καταπληκτικο γνωστο σε ολους Bar Salsa στο κεντρο, με τη φανταστικη διακοσμηση, τα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ latin parties, τις βραδιες Samba καθε Τριτη, και τη live μουσικη τους καθε Σαββατοκυριακο με συγκροτηματα απο τη Βενεζουελα και την Κουβα?
Το αγαπημενο μου Titos στο London Bridge, με το Περουβιανικο εστιατοριο στον πρωτο οροφο και το υπογειο club του με τον καταπληκτικο Dj?
Το Tapas Bar "Costa Dorada" στο Soho με τα νοστιμα Tapas (Ισπανικοι μεζεδες) και το live flamenco show καθε Σαββατοκυριακο? 
To La Bodeguita στο Elephant&Castle  με τη χυμα βαρελισια μπυρα απο την Κολομβια και την παραδοσιακη μουσικη?
Η μηπως ολα τα αλλα μηνιαια και εβδομαδιαια events που οργανωνουν οι Latin κοινοτητες του Λονδινου οπως το Rumbon Cubano με τους Κουβανους Djs και τους παραδοσιακους χορους, το μηνιαιο El Grande με τα ξεχωριστα δωματια Salsa LA/ Salsa Cubana, το Salsa Fusion, η το  La Bomba με τα απιθανα Reggaeton?

Συμπερασμα:
Εαν χορευετε latin, αγοραστε καλα παπουτσια γιατι εδω θα πονεσουν τα ποδια σας!

Επιπλεον τετιου ειδους μαγαζια ειναι ανοιχτα ολη τη βδομαδα μεχρι αργα.



Mainstream Clubs:
Φυσικα δε θα μπορουσαν να λειπουν τα κλασσικα Clubs στην Αγγλια. 
Αυτα αλλωστε αποτελουν και τα στεκια των Αγγλων.
Τα Clubs εδω ειναι τεραστια και εχουν μια σειρα απο αιθουσες με διαφορετικο στυλ μουσικης.
Τα περισσοτερα λειτουργουν κυριως Παρασκευη και Σαββατο, αλλα ΠΟΛΛΑ απο αυτα ανοιγουν και εντος της εβδομαδας.
Moonlighting Club, Soho
Σε τετοια Clubs μπορει καποιος να βρει Techno/ House μουσικη (οπως το Club Shaka Zulu), RnB/ Hip Hop μουσικη (οπως στο Moonlighting στο Soho) ειτε απλως συγχρονη Pop μουσικη, οπως στο Tiger-Tiger στο Picadilly Circus.

Shaka Zulu Club, Camden
Σε αντιθεση με τα latin μαγαζια, αυτα τα Clubs εχουν πολλες φορες dress code και δεν επιτρεπουν σπορ ντυσιμο επομενως βεβαιωθειτε για τους κανονισμους πριν πατε.



Εναλλακτικη σκηνη:
Το Λονδινο ειναι η ιδανικη πολη για ατομα που αγαπουν την Rock/Metal μουσικη.
Η Αγγλια ειναι μια απενοχοποιημενη χωρα στην οποια μπορει ο καθενας να φορεσει ο,τι θελει και να εκφραστει οπως θελει. 
Επομενως δυσκολα θα ακουσετε σχολια περι "κακου ντυσιματος" καθοτι στην Αγγλια δεν υπαρχει η αντιληψη της μοδας που εχουμε στην Ελλαδα, και λογω της διαπολιτισμικοτητας ο καθε λαος μπορει να χρησιμοποιει την παραδοσιακη του φορεσια.
Επομενως για εναλλακτικα ατομα, η Αγγλια ειναι η χωρα στην οποια θα εκφραστουν ελευθερα και θα νιωσουν ανετα χωρις να εχουν το φοβο της "ταμπελας".
Υπαρχουν πολλα μαγαζια με Rock/Metal μουσικη, οπως το Vudu.
Ωστοσο καθοτι δεν ειμαι του αντικειμενου, ενας οδηγος θα μπορουσε να βοηθησει καλυτερα τα ατομα που ενδιαφερονται ωστε να βρουν ενα στεκι που να ταιριαζει στα  γουστα τους.


Ελληνικη μουσικη
Η Αγγλια εχει γινει πλεον χωρα υποδοχης ενος τεραστιου αριθμου μεταναστων απο την Ελλαδα. Αυτο εχει ως αποτελεσμα τη δημιουργια ολο και περισσοτερων εστιατοριων και μαγαζιων με βαση την Ελληνικη κουλτουρα.

Τα πρωτα χρονια μου στο Λονδινο ειχα απογοητευτει απο το γεγονος οτι τα περισσοτερα εστιατορια που ειχαν Ελληνικο φαγητο δεν ακολουθουσαν τον παραδοσιακο τροπο μαγειρεματος ουτε προσφεραν παντα φαγητα τα οποια τρωμε στην Ελλαδα.

Παρολα αυτα τα 2-3 τελευταια χρονια με την ελευση περισσοτερων Ελληνων εχουν αρχισει σιγα-σιγα να δημιουργουνται αρκετα σουβλατζιδικα ανα το Λονδινο μερικα απο τα οποια κανουν και ντελιβερι.

Καποια απο αυτα ειναι ο Greek Farmer στο Bayswater, που προσφερει εξαιρετικους μεζεδες, τυροπιτες και σουβλακια εχοντας και ζωντανη μουσικη. Επισης η καντινα Super Stars Souvlaki στο Camden η οποια ανοιξε πριν ενα χρονο απο Ελληνες προσφερει σουβλακια σε περαστικους.
Το καταστημα Greekylicious στο Palmers Green του Βορειου Λονδινου αλλα και το Mythopolis στο κεντρο προσφερουν ενα μεγαλο μενου ξεκινωντας απο σουβλακι και κανουν και ντελιβερι.

  • Events 
Φωτο: Καρναβαλι του Notting Hill
Σε μια διαπολιτισμικη χωρα οπως η Αγγλια δε λειπουν τα ξεχωριστα events και οι εκδηλωσεις.
Πολυ ενδιαφερον εχουν εκδηλωσεις οπως το Καρναβαλι του Notting Hill με τις φανταχτερες στολες και τη ζωντανη μουσικη, η Ινδικη γιορτη του Diwali, η Αγγλικη παραδοσιακη γιορτη Fireworks Night κατα την οποια η Αγγλια κατακλυζεται απο πυροτεχνηματα, και οι γιορτες του Κινεζικου Νεου Ετους.

  • Stand-Up Comedies
Τι πιο αναμενομενο στην Αγγλια απο το να κατακλυζεται απο θεατρα και μαγαζια που στεγαζουν stand-up comedies? Αλλωστε το  stand-up αποτελει ενα απο τα κυρια ειδη ψυχαγωγιας των Αγγλων και κατι που απολαμβανει ολη η οικογενεια ειτε μεσω τηλεορασης ειτε ζωντανα. 

Φωτο: Ο Bill Bailey, ο αγαπημενος μου Αγγλος Stand-Up Comedian.
Πολλα νυχτερινα μαγαζια προσφερουν ζωντανα stand-up comedies μεχρι τις 9 το βραδυ πριν ξεκινησει επισημα η λειτουργια του Club. Επισης πολλοι γνωστοι εντος Αγγλιας comedians κανουν περιοδειες σε ολη την Αγγλια.


  • Τεχνες και μουσεια
Οι ποικιλες εκθεσεις, το θεατρο, η οπερα, ο εναλλακτικος κινηματογραφος, αλλα και οι ομαδες συγγραφης και εναλλακτικων μορφων τεχνης ανθιζουν στην Αγγλια.

Σε μια πολη οπως το Λονδινο υπαρχουν απεριοριστες παραστασεις για ολα τα γουστα, και εαν καποιος τις κλεισει αρκετο καιρο πριν μπορει να εξασφαλισει πολυ οικονομικα εισητηρια.
Φωτο: Transport Museum, Κεντρικο Λονδινο
Δεν ειναι λιγες οι εκθεσεις με δωρεαν προσβαση, ενω σε εναν Αγγλικο κινηματογραφο καποιος δε περιοριζεται μονο σε μεγαλες παραγωγες αφου μπορει να παρακολουθησει ποιοτικες ταινιες αλλων μικρων χωρων αλλα και Bollywood.

Φωτο απο επισκεψη μου στο Transport Museum, Ιανουαριος 2010
Οπως ολοι γνωριζουμε η Αγγλια ειναι γεματη μουσεια για ολα τα γουστα και ολες τις τσεπες.
Μην αφησετε να σας επηρεασουν μονο τα μεγαλα και ακριβα μουσεια καθοτι υπαρχουν και πολλες οικονομικες επιλογες, οπως το Transport Museum που με μονο 10-15 λιρες μπορει καποιος να δει τα μεταφορικα μεσα ξεκινωντας μεχρι και απο το 15ο αιωνα!


  • Κοστος διασκεδασης

Παρα τις διαφορες φημες περι ακριβειας στην Αγγλια, προσωπικα βρηκα τη διασκεδαση στην Αγγλια εντυπωσιακα φθηνοτερη.

Τα περισσοτερα clubs κυμαινονται σε τιμες εισοδου και ποτων παρομοιες με αυτες της Ελλαδας. Ωστοσο εαν καποιος σκεφτει οτι στην Αγγλια οι μισθοι ειναι διπλασιοι, τοτε καταλαβαινει οτι οντως η διασκεδαση στην Αγγλια ειναι πολυ πιο οικονομικη!

Μια μικρη διαφορα στην Αγγλια σε σχεση με την Ελλαδα ειναι οτι καθε club δε συμπεριλαμβανει το ποτο στην τιμη εισοδου. 

Ετσι καποιος καλειται να πληρωσει εισοδο, συν το ποτο του ξεχωριστα.
Παρολα αυτα η διασκεδαση εξακολουθει να ειναι οικονομικη και συμφερουσα.
Σε ενα οποιοδηποτε κανονικο club η εισοδος κυμαινεται απο 8-15 λιρες, με τα περισσοτερα γνωστα club να κοστιζουν περιπου 10 στην εισοδο. Απο εκει και επειτα, ενα ποτο κοστιζει περιπου 5 λιρες ενω η γκαρνταρομπα μπορει να κοστιζει απο 1-2 λιρες ανα αντικειμενο.
Σε γενικες γραμμες, ενα ατομο μπορει με 20 λιρες να βγει και να περασει ενα ομορφο βραδυ.

Οπως και σε ολα τα μερη του κοσμου, ετσι και στην Αγγλια υπαρχουν τιμες και εισοδοι για ολα τα γουστα και επομενως υπαρχουν clubs με πολυ υψηλες τιμες αλλα  και clubs πολυ οικονομικα.
Αρκει να εχετε τη διαθεση να βρειτε αυτα τα μαγαζια που εχουν καλες τιμες και καλη μουσικη.


Ενα απο τα clubs στα οποια συχναζω προσφερει εισοδο μονο 2 λιρες για κοπελες πριν τις 11 ενω αλλα clubs προσφερουν για κοπελες ελευθερη εισοδο σε συγκεκριμενες ωρες. Παρα πολλα clubs εχουν το λεγομενο happy hour ως τις 7 κατα το οποιο προσφερουν 2 ποτα στην τιμη του ενος.

Το κοστος σε ενα latin club κυμαινεται για την εισοδο απο 6-8 λιρες ενω η γκαρνταρομπα δε κοστιζει συνηθως πανω απο 1 λιρα ανα αντικειμενο. Συνηθως κρατωντας μια μεγαλη τσαντα μπορειτε να χωρεσετε ολα σας τα αντικειμενα εκει και να μη χρεωθειτε παραπανω. 

Αλλωστε, οι salseros παντοντε κουβαλαμε μεγαλες τσαντες στις οποιες μεταφερουμε τα παπουτσια χορου μας!

Οπως ολα τα αλλα ειδη ψυχαγωγιας, ετσι και το φαγητο στην Αγγλια μπορει να ποικιλει σε τιμη αναλογα με την περιοχη και το ειδος.

Με τον ιδιο τροπο, καποιος μπορει να βρει υπεροχα Τουρκικα εστιατορια στα οποια με 20 λιρες δυο ατομα απολαμβανουν κυριως πιατα, σαλατες, ποτα, επιδορπιο, ψωμι και dips, αλλα μπορει να βρει και γκουρμε εστιατορια στα οποια καλειται να πληρωσει εκατονταδες λιρες ανα φιλετο!

Σε ενα απλο εστιατοριο μεσαιου βεληνεκους, η τιμη περιπου για δυο ατομα (3 πιατα συν ποτα και επιδορπια) κυμαινεται στις 30-50 λιρες.

Η Αγγλια ειναι μια διαπολιτισμικη χωρα γεματη ζωη, ποικιλια, και πολλα ειδη ψυχαγωγιας!
Αρκει διαθεση ωστε να βρειτε αυτο που σας ταιριαζει καλυτερα!



Σας ευχαριστω που διαβασατε την ενοτητα και σας ευχομαι καλη διασκεδαση!

1 comment:

  1. οτι και να γραψεις, τα πραγματα ειναι απλα...ρωτησε καποιον ουδετερο που εχει επισκεφθει για 3-4 ημερες το Λονδινο και 3-4 ημερες την Αθηνα, να σου πει που διασκεδασε καλυτερα...φιλε, πολη με την διασκεδαση και την νυχτερινη ζωη της Αθηνας δεν υπαεχει σε ολη την ΕΥΡΩΠΗ..

    ReplyDelete

Ευχαριστω!