Wednesday 14 November 2018

Γνωρίστε τις καινούριες collaborators της σελίδας!

                         
Αυτό το ακαδημαϊκό έτος είχε για εμένα πολλές νέες εμπειρίες και πολλές θετικές εξελίξεις. Μια απο αυτές ήταν πως επιτέλους μπόρεσα να αποκτήσω μετά απο πολύ καιρό τη σταθερότητα που χρειαζόμουν για να μπορέσω να ασχοληθώ με πράγματα που με κάνουν πραγματικά ευτυχισμένη- και ένα απο αυτά είναι να γράφω! Αυτή η περίοδος όμως μου επέτρεψε και να ασχοληθώ με κάτι που σχεδιάζω τουλάχιστον ένα χρόνο τώρα και που επιτέλους κατάφερα να το βάλω σε μια οργανωμένη πορεία: Τη δημιουργία του επίσημου website www.nipiagogoistinagglia.com που ελπίζω οτι θα είναι έτοιμο μέσα στον επόμενο μήνα. Φυσικά η απόφαση δεν πάρθηκε τυχαία καθότι θα βοηθήσει ωστε οι πληροφορίες που παρέχονται απο το blog εδώ και τόσα χρόνια και που τις έχετε αγκαλιάσει να μπορούν να προσφερθούν με πιο οργανωμένο αλλα και εμπεριστατωμένο τρόπο. Η σελίδα αποσκοπεί στο να δημιουργήσει ένα επίσημο δίκτυο υποστήριξης που θα μπορεί να παρέχει όχι μόνο τις πληροφορίες που παρείχε ως τώρα αλλα και έναν πιο εύκολο, γρήγορο και επίσημο τρόπο επικοινωνίας αλλα και να μας φέρει σε επαφή με Αγγλικούς φορείς που θα βοηθήσουν στη βελτίωση του βιογραφικού σας και στην ταχύτερη δυνατή ένταξή σας στην αγορά εργασίας της Αγγλίας. 

Ωστόσο κάτι επίσημο χρειάζεται όχι μόνο μια εμπειρία αλλα πολλές και εξακριβωμένες. Γιαυτό είμαι πολύ χαρούμενη που απο εδώ και στο εξής στη σελίδα θα συμμετέχουν 4 νέα εξαιρετικά άτομα και συνάδελφοι! 


Τι μένει: Αυτό που χαρακτήριζε το blog και που θα συνεχίσει να χαρακτηρίζει και τη σελίδα είναι οτι δε χρέωσε ποτέ ούτε πρόκειται να χρεώσει χρήματα για παροχή υπηρεσιών. Οποιαδήποτε πληροφορία προέρχεται απο εμάς για εσάς ήταν και θα είναι χωρίς δικό μας οικονομικό όφελος. Επιπλέον, η σελίδα έχει ως βασική αρχή της την ίδια αρχή που είχε το blog απο τη στιγμή που δημιουργήθηκε: Να βοηθήσει τους νέους μετανάστες συναδέλφους στη μετακόμιση, τις διαδικασίες, την εγκατάσταση, τις αιτήσεις για εργασία και τη βελτίωση του βιογραφικού τους με τελικό σκοπό την ομαλή ένταξή τους στον εργασιακό τομέα και την κοινωνία της Αγγλίας. Στηρίζαμε και στηρίζουμε την ιδέα οτι η βασική πηγή εισοδήματος ενός μετανάστη εκπαιδευτικού στην Αγγλία δε μπορεί να εξαχθεί μέσω Ελληνικών σχολείων (καθοτι στην πλειονότητά τους δεν είναι full time ούτε αρκετά ωστε να παρέχουν επαγγελματική αποκατάσταση σε όλους) αλλα μέσω της βελτίωσης των Αγγλικών του, της βελτίωσης των γνώσεών του και της επαγγελματικής του εμπειρίας στην Αγγλία. Γιαυτό η σελίδα δεν είχε ούτε θα έχει σύνδεση με Ελληνικά σχολεία, το Ελληνικό δημόσιο ή άλλους Ελληνικούς φορείς. Θα βασιστεί στο να σας βοηθήσει να βρείτε ''your own feet'' (όπως λένε οι Άγγλοι) στη νέα σας ζωη σε μια ενδιαφέρουσα χώρα με πολλές εμπειρίες. 


Τι αλλάζει: Η σελίδα επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει- εκτός απο Νηπιαγωγούς που ήταν ο αρχικός της σκοπός- και Δασκάλους Δημοτικής Εκπαίδευσης καθοτι συχνά τα δυο αυτά επαγγέλματα στην Αγγλία έχουν κοινές προοπτικές, ανάγκες αλλα και εμπειρίες. Επιπλέον θα συμπεριλαμβάνει Βρεφοκόμους και Βρεφονηπιοκόμους μη Πανεπιστημιακών τίτλων απο όλες τις βαθμίδες με τον ίδιο τρόπο που έκανε πριν. 

Αρκετά όμως με την πολυλογία. Ας μπω στο θέμα για να σας πω αυτό που ήθελα εξ'αρχής- να σας παρουσιάσω δηλαδή τις 4 νέες collaborators της σελίδας. Πρόκειται για αξιόλογα άτομα με εξαιρετική εμπειρία στον τομέα της Προσχολικής αλλα και της Δημοτικής εκπαίδευσης που ελπίζουμε οτι θα επεκτείνουν τις δυνατότητες υποστήριξης που μπορούμε να παρέχουμε ως σελίδα. 


Meet the team!







                         
                                         Ηρώ Φουρναρίδου
























































Ηρώ Φουρναρίδου

Η ιστορία μου με την Ηρώ πάει τόσο πίσω στο χρόνο που ξεπερνάει και το χρόνο ζωής αυτής της σελίδας. Η Ηρώ ήταν το δεύτερο άτομο που γνώρισα όταν ακόμη οι πληροφορίες που έδινα ήταν μέσω του forum ''Νηπιαγωγός'' το 2011. Συναντηθήκαμε όταν εγώ γύριζα στην Ελλάδα για να δουλέψω και εκείνη ετοιμαζόταν να φύγει. Και φυσικά η πορεία της στο Λονδίνο λόγω του επαγγελματισμού και της σκληρής δουλειάς της έχει πολλά να δώσει στους αναγνώστες που ψάχνουν μια καλύτερη εργασιακή πορεία. Η Ηρώ ήρθε στην Αγγλία το 2011 έχοντας μόλις ολοκληρώσει τις σπουδές της στην Προσχολική Αγωγή στην Αθήνα (ΑΕΙ) και απο τότε εως το 2013 δούλεψε ως Nursery Nurse αλλα και ως προϊσταμένη σε ιδιωτικά Day Nurseries. Η Ηρώ στην αρχή της πορείας της έζησε τα πάντα- δούλεψε ως Nursery bank staff, έμεινε σε hostel, δούλεψε σε επιπλέον δουλειές και γνώρισε αυτό που σημαίνει ''νέος μετανάστης στο Λονδίνο'' με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο. Στη συνέχεια δούλεψε ως Teaching Assistant σε ιδιωτικό σχολείο ενώ το 2016  αποφάσισε να ξεκινήσει supply και να αναζητήσει την τύχη της στον κρατικό τομέα. Το εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία και απο τον Οκτώβρη του 2018 διδάσκει σε κρατικό σχολείο σε μόνιμη θέση στην τάξη Reception. Η Ηρώ είναι το κατάλληλο άτομο να σας συμβουλεύσει για το πως να επιβιώσετε κάνοντας supply teaching, πώς να εξασφαλίσετε επιπλέον εισόδημα ενώ γνωρίζει πολύ καλά τις δυσκολίες στον ιδιωτικό τομέα! Το email της είναι iro.fournaridou@nipiagogoistinagglia.com










Ηρώ Παπακωνσταντίνου


Ηρώ Παπακωνσταντίνου

Η Ηρώ Παπακωνσταντίνου έχει μακροχρόνια εμπειρία στην Αγγλία και ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και τη δυσλεξία. Ολοκλήρωσε το πτυχίο της με προσανατολισμό Modern English Studies το 1999 και ως το 2014 ολοκλήρωσε δυο μεταπτυχιακά- MA Bilingual Translation (University of Westminster) και MA Special and Inclusive Education (UCL). Δούλεψε ως Dyslexia Specialist για 4 χρόνια σε Δημοτικό Αγγλικό σχολείο εως το 2014. Απο το 2015 εφόσον ολοκλήρωσε το P.G.C.E της δίδαξε για τέσσερα χρόνια στη Δημοτική εκπαίδευση στις ηλικίες Year 1 και Year 3. Απο το Σεπτέμβρη του 2018 εργάζεται ως SENCO σε κρατικό Δημοτικό σχολείο (Special Educational Needs Coordinator). Η Ηρώ θα προσφέρει στη σελίδα την πολύτιμη εμπειρία της στο Αγγλικό σύστημα ενώ μπορεί να συμβουλεύσει σε θέματα P.G.C.E, διδασκαλίας σε ηλικίες Δημοτικού, θέματα Ειδικής Αγωγής αλλα και κατάρτισης εντός Αγγλίας καθώς και θέματα καριέρας ως SENCO ή ως senior leader.Το email της είναι iro.papa@nipiagogoistinagglia.com







Γεωργία Σαψάνη


Γεωργία Σαψάνη

Η Γεωργία ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικια (ΤΕΕΑΠΗ) στην Πάτρα και γνώρισε πρώτη φορά την Αγγλία κάνοντας την πρακτική της άσκηση το 2015. Κατα τη διάρκεια του μεταπτυχιακού της στις Θετικές Επιστήμες μέσω δυο υποτροφιών για πρακτική του προγράμματος Erasmus δούλεψε για τρεις μήνες σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό και στη συνέχεια για δυο μήνες σε ιδιωτικό σχολείο του Λονδίνου. Οι ικανότητές της όμως αναγνωρίστηκαν απο το σχολείο και σύντομα της προσφέρθηκε μόνιμη θέση πριν καν τελειώσει τις σπουδές της. Έμεινε σε εκείνο το σχολείο ένα χρόνο στο τμήμα 3-5 ετών ενώ στη συνέχεια βρήκε θέση Nursery Teacher σε Μοντεσσοριανό Νηπιαγωγείο στην ηλικία 3-5 στο οποίο εργάζεται μέχρι και σήμερα. Η Γεωργία έχει πολύτιμη εμπειρία στο σύστημα Μοντεσσόρι. Επίσης γνωρίζει καλά τις συνθήκες γύρω απο τις διδακτικές θέσεις σε Nurseries ενώ  μπορεί να συμβουλεύσει σε θέματα πρακτικής άσκησης καθώς και στο πρόγραμα Erasmus. Το email της είναι georgia.sapsani@nipiagogoistinagglia.com








Χρύσα Βασιλειάδου



Χρύσα Βασιλειάδου

Η Χρύσα είναι απο την Πτολεμαϊδα και ολοκλήρωσε τις σπουδές τις στο Παιδαγωγικό τμήμα Νηπιαγωγών (ΑΕΙ) Φλώρινας το 2007. Ήταν μια απο τους πολλούς εκπαιδευτικούς επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που μάταια περίμεναν για κάποιο διορισμό. Έτσι το 2013 βρήκε θέση στο Λονδίνο ως εσωτερική nanny μέσω αγγελιών σε Ελληνικό site και ήρθε στην Αγγλία. Δυστυχώς η εμπειρία της αυτή ήταν τραυματική καθοτι τα ωράρια, ο μισθός και τα καθήκοντα που της είχε υποσχεθεί η μητέρα των παιδιών δε συνέβησαν ποτέ ενώ δούλευε όλο το εικοσιτετράωρο για λιγοστά χρήματα χωρίς ρεπό, χωρίς ασφάλιση και χωρίς να της επιτρέπεται να βγάλει ΝΙΝ ή να γραφτεί σε γιατρό. Η Χρύσα μάλιστα θα μας μιλήσει σύντομα μέσα απο τα άρθρα της γιαυτή την κακή της εμπειρία. Ευτυχώς η θέληση και η υπομονή της την οδήγησαν σύντομα στην πρώτη μόνιμή της θέση σε Nursery στο δυτικό Λονδίνο στο οποίο και παρέμεινε εως ότου γέννησε τα δυο της παιδάκια (τώρα 2 και 3.5 ετών). Έχει μετακομίσει προσωρινά στην Ελλάδα εως ότου τα παιδιά της είναι σε ηλικία επίσημης κρατικής εκπαίδευσης στην Αγγλία και συνεχώς μιλάει για το πόσο ανυπομονεί να επιστρέψει. Η Χρύσα έχει ειδική εμπειρία σε γονεϊκά θέματα- απο θέματα επιδομάτων στην Αγγλία σε θέματα νομοθεσιών, δικαιωμάτων, safeguarding αλλα και μια σειρά απο άλλα οικογενειακά ζητήματα. Είναι ενεργό μέλος σε πολλά forums γονέων και ανυπομονούμε να διαβάσουμε τις εμπειρίες της. Το email της είναι chrysa.vasileiadou@nipiagogoistinagglia.com


Πως κλείνεις άραγε ένα τέτοιο άρθρο; Δεν είμαι σίγουρη. Νομίζω οτι θα σας πω απλώς οτι ανυπομονώ να σας δω στη νεα σελίδα και ανυπομονώ να διαβάσω τα άρθρα των συναδέλφων. Η καθε μια έχει μια εξαιρετική ιστορία να πει και ανυπομονώ να την ακούσω!


Χριστίνα